English
Medlemsside
Klimatjek
 logo
English
Medlemsside
Klimatjek

    Vi fandt ingen resultater

    • Forside
    • Nyheder
    • Mejeribranchen
      • Mejeribranchen i tal
        • Bag om prisen på mælk
        • Indvejning af mælk
        • Mejeristatistik
        • Nøgletal 2023
      • Om mejeribranchen
        • Mejeriforeningen
        • Mejerier i Danmark
        • Dansk Mælk-mærket
        • Mejerishoppen
        • Skolemælk
          • Skolemælk er meget mere end en kvart liter til madpakken
          • Spørgsmål og svar om skolemælk
        • INTERNATIONAL FOOD CONTEST
    • Produktion
      • Fra ko til karton
        • På gården
        • På mejeriet - sådan laves ost, yoghurt, smør m.m.
          • Sådan fremstilles drikkemælk
          • Sådan fremstilles ost
          • Sådan fremstilles smør, blandingsprodukter og kærnemælk
          • Sådan fremstilles syrnede produkter
        • Økologi
          • Hvad er økologisk landbrug?
          • Økologisk mælkeudvikling og produktion
          • Salg af økologiske mejerivarer i Danmark
          • Eksport af økologiske mejerivarer
      • Kvalitet og sikkerhed
        • Pasteurisering af mælk
        • Homogenisering af mælk
        • Mælkens kvalitet og sikkerhed
        • Genmodificering af mælk
    • Sundhed
      • Kostanbefalinger
        • De officielle kostråd
        • Aldersspecifik ernæring
        • Sportsernæring
        • Vegetarkost
        • Plantebaserede drikke
        • De officielle Kostråd justeret sommeren 2024
      • Mælkens næringsstoffer
        • Protein
        • Kulhydrat
        • Fedt
        • Vitaminer og mineraler
      • Mælkens betydning for
        • Din sundhed
        • Laktoseintolerance
        • Mælkeallergi
        • Immunforsvaret
        • Kropsvægten
        • Musklerne
        • Huden
        • Knoglerne
        • Hjertesundheden
        • Type 2-diabetes
        • Kræft
    • Arbejdet med bæredygtighed
      • Muligheder for at reducere mælkens klimaaftryk
      • Materialer
        • Publikation om mejerisektoren og bæredygtighed 2019
        • Publikation om Mejerisektoren og bæredygtighed 2018
        • Danskernes holdning til bæredygtighed 2020
        • Publikation om Mejerisektoren og bæredygtighed 2020
        • Publikation om mejerisektoren og bæredygtighed 2021
        • Europæernes holdning til bæredygtighed 2022
      • På gården
        • Der skal skrues på alle håndtag for at nå klimamålet
        • Ned med emissionerne
        • ”At vide, at vi passer på noget vigtigt, har stor værdi for os”
        • Græs gør noget for mælken
        • Græsmælk har flere fordele
        • Et skridt på vejen
        • God farm management har betydning for klimabelastningen
        • Tilsætning til køers foder kan booste klimaindsatsen
        • Klimatjek mindsker gårdens CO2-aftryk
        • Fokus på biodiversitet
        • Naturtjek styrker biodiversiteten omkring gården
      • På mejeriet
        • Rødkærsbro Mejeri opvarmer byens huse
        • Arla skaber mere værdi med ostevalle
        • Them genindvinder spildt varme fra osteproduktionen
        • Them Mejeri dræner valle for vand og mindsker klimaaftryk
        • Them Andelsmejeri skifter til Cradle to Cradle certificeret emballage
      • Forbrugsmønstre & kost
        • Mejeriprodukternes rolle
        • Bæredygtig kost handler om mere end klima og CO2-aftryk
        • Spis sundt og spis mindre
        • Vores indkøb påvirkes af flere faktorer
        • Nuancerne i definitionen af bæredygtige fødevarer
        • Kunsten at balancere kosten
        • Australsk studie har set på kostvaner og CO2
        • De nye kostråd - godt for sundhed og klima
        • De unge vil gerne de nye kostråd men møder flere barrierer
        • Når klimaet kommer ind i kosten
        • Netto vil rykke forbrugerne med klimamærkning
        • Smagen som drivkraft
      • Det globale perspektiv
        • Sådan støtter Mejerisektoren FN’s verdensmål
        • FN: Mejerisektoren spiller en rolle for en bæredygtig udvikling af kloden
        • Mejerisektoren gør en forskel
        • ”Vi skal finde løsninger, som reducerer udledninger globalt ”
        • Hvad ville der ske, hvis vi afskaffede alle husdyr?
      • Levende landdistrikter
        • Udvikling i landdistrikterne og mejeribrugets rolle
        • Them Andelsmejeri vægter kvalitet og lokal forankring
        • Når affald bliver til grønt guld
        • En ung mælkeproducent tager bæredygtighedsstafetten videre
        • Fremtidens bæredygtige landmænd
      • Mejeribrugets klimaindsats på gårdene
      • Madaffald og madspild
      • Kan man fodre sig til et mindre klimaaftryk?
      • Hvad er Bovaer?
    • Dyrevelfærd
      • Dyrevelfærd i løsdriftsstalde
      • Er der hormoner i mælken?
      • Køer på græs eller i en stald – hvad er bedst for malkekoen?
      • Inseminering af køer
      • Kvalitetssikring af dyrevelfærd for malkekvæg
      • Transport af kvæg - går det ud over dyrenes velfærd?
    • Smag & madkultur
      • Mælk
      • Smagsoplevelser og events
        • 12 nuancer af smør
        • Studerende får et skud ostekultur
        • Mælkesmagning for viderekomne
        • Ostelaboratorium - en oplevelse for alle sanser
        • Gourmetprisen 2022
      • Yoghurt
      • Ost
        • Blåskimmel/Danablu
        • Danbo
        • Danbo ekstra lagret
        • Danbo med kommen
        • Danske BGB-oste
        • Esrom
        • Fast modnet
        • Havarti
        • Hvidskimmel
        • Rygeost
        • Umami
      • Smør
      • Guides og opskrifter
        • Smagen af ost - en guide
        • Kan du tale ost?
        • Desserter giver livsglæde
        • Sådan skal du opbevare ost
        • Ostekultur 10
    • Forskning og uddannelse
      • Forskning
        • Om Mejeribrugets ForskningsFond
          • Hvad er Mejeribrugets ForskningsFond
          • Projekternes liv
          • Strategi for Mejeribrugets ForskningsFond
        • Mejeriforskningsnyt
          • Arkiv
        • Interessetilkendegivelse
        • Igangværende projekter
          • Sundhed & Ernæring
          • Fødevaresikkerhed
          • Teknologi
        • Afsluttede projekter
          • Sundhed & Ernæring
          • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere
          • Fødevaresikkerhed
          • Teknologi
          • Råvarer & kvalitet
        • MFF slutrapporter
          • Teknologi /Technology
          • Fødevaresikkerhed/Food safety
          • Sundhed & Ernæring/Health & Nutrition
          • Råvarekvalitet/Quality of raw material
          • Fødevarehjælp/Food aid
        • Kontakt
      • Uddannelse
        • Mejeriingeninøruddannelsen
          • Mejeriingeniøruddannelsen
          • Industrigruppen
        • Erhvervsfaglige mejeriuddannelser
        • Kontakt
    • Om os
      • EU-medfinansierede programmer
    • Kontakt
    • Nyhedsbrev fra mejeri.dk
    • Søg
    • Mediebibliotek
    • Debatindlæg
      • Mejeri driver økologi og spiller en væsentlig rolle for regeringens øko-ambition
      • Danskerne mangler viden om mejeriprodukters næringsværdi og rolle i en grønnere kost
      • At græsse ligger dybt i køer, og de har sandelig ikke mistet evnen
      • Sundhed og næring fylder for danskerne, når de handler ind -men flere og flere drikker søde drikke til aftensmaden
      • Fem gode grunde til gratis skolemad
      • Hvis lækage sender køer, mælk og mejerier ud af landet, kommer de så igen?
      • Klimamærkning skal informere om næringsstoffer
      • Kommentar til Aftale om et grønt Danmark
      • Dansk fødevareeksport - et dyrt sted at spare
      • Ernæringschef maner til ro
    • Medlemsside
    • English
    • Forside
    • Søg

    Mejeriforeningen og Landbrug & Fødevarer Sektor Mejeri

    Agro Food Park 13 | 8200 Aarhus N

    +45 8731 2000   ddb@mejeri.dk 

    L&F +45 3339 4000

    Cookiepolitik | Privatlivspolitik