Skolemælk

Mejeriernes Skolemælksordning leverer mælk til cirka 55.000 skolebørn og tilbyder samtidig en bred vifte af materialer og aktiviteter til lærere, elever og forældre.

Mejeriernes Skolemælksordning administreres af Mejeriforeningen, som er brancheorganisation for de danske mejerier. Hver uge får cirka 55.000 børn fordelt på ca. 1.100 af landets skoler mælk fra ordningen, som en del af deres frokostmåltid.

Skolemælksordningen har til formål at bringe sundhed ind i skolen i bredeste forstand og samtidig tilbyde frisk mælk til skolebørn gennem en ordning, der er enkel og let for både skolerne, forældrene og eleverne.

Læs artikel om skolemælkens historie og ordningens mange tilbud om leg og læring.

Læs spørgsmål-svar om skolemælk her.

Læs mere om Mejeriernes Skolemælksordning på skolemælkens hjemmeside


Aktiviteter

Skolemælk afholder hvert år aktiviteter, der sætter fokus på sundhed i skolen. De tæller blandt andet Madpakkedysten, der er bygget op som et digitalt læringsunivers, hvor børnene blandt andet lærer om kost og ernæring i madpakken.

I forbindelse med skolestarten udgiver Mejeriforeningen en forældrehåndbog med tips til, hvordan man som forælder kan hjælpe sit barn til en god skolestart. Bogen ’Sund og glad skolestart’ er skrevet af Helle Brønnum Carlsen og Adam Breum. Se mere her.


Edutainmenthuset

Mejeriforeningen og Skolemælk står bag læringsportalen, Edutainmenthuset.dk, hvor lærere kan hente inspiration og materialer til undervisningsaktiviteter i indskolingen.

Læs mere på Edutainmenthuset.dk Skolemælkslegatet

Som en del af ambitionen om at bringe sundhed ind i skolen uddeler Mejeriforeningen hvert år skolemaelkslegatet som støtter sundheds- og fællesskabsfremmende formål i skolen.

Hvert år uddeles i alt 200.000 legatkroner, og ved de tidligere uddelinger er midlerne blandt andet gået til køkkenhaver, yogamåtter, løbehjul og båludstyr.


Opskrifter

Mejeriernes Skolemælksordning tilbyder masser af sunde opskrifter, der egner sig perfekt til madpakken. Find skønne opskrifter på skolemælkens hjemmeside

Vil du vide mere om Mejeriernes Skolemælksordning, så kontakt os her:

 

Pia Damgaard Beck

Pia Damgaard Beck

Teamleder og faglig koordinator, Mejeriforeningen

Direkte: 87312075

Mobil: 23486373

E-mail: pdb@mejeri.dk

Heidi Byrdal

Heidi Byrdal Gabriel

Koordinator, Mejeriforeningen

Direkte: 87312076

E-mail: hbg@mejeri.dk

Thomas Jensen

Thomas Jensen

Skolemælkskonsulent, Mejeriforeningen

Direkte: 87312045

Mobil: 29848583

E-mail: thj@mejeri.dk

Juliane Jauch

Juliane Jauch

Digital kundeservicemedarbejder, Mejeriforeningen

Mobil: 87312051

E-mail: jja@mejeri.dk