25. oktober 2020

’Desserter giver livsglæde’

Mejeriforeningen og madskribenten Marie Holm præsenterer lækre desserter i en række webfilm.

Dessertelskere, så gælder det om at spærre øjnene op. Under titlen ’Mælkens desserthelte’ har Mejeriforeningen lagt en række film om søde sager på diverse sociale medier.

I filmene tager værten, ’buddingedronningen’ og madskribenten Marie Holm, på besøg hos forskellige dessertglade mennesker. Blandt andet gæster hun Christel Pixi, som ud over at være dj og deltager i ’Vild med dans’ også er dessertkok, kogebogsforfatter og – ligesom Marie Holm – vild med desserter.

Christel Pixi indrømmer gerne, at hun spiser dessert hver dag, for, som hun siger i filmen: ’Desserter giver livsglæde og fornøjelse – det gør mig vildt glad’.

Sammen laver de to dessertelskere en luksusudgave af amerikanske pandekager med saltkaramel, hvori der indgår riiiigelige mængder smør, græsk yoghurt og andre gode sager.

Se video hvor Marie Holm og Christel Pixi laver amerikanske pandekager

”Alle opskrifterne i filmene indeholder gode, danske mejeriprodukter, som passer til sæsonen – derfor spiller især smør og fløde en vigtig rolle i de fire nye videoer,” siger marketingchef i Mejeriforeningen Lars Witt Jensen og understreger at det handler om smag, madkultur, traditioner og hygge og ikke så meget om sundhed.

Afstemt efter årstiderne

Filmene om ’Mælkens desserthelte’ præsenterer desserter, der passer til forskellige tider på året. I ’sommerafdelingen’ er Marie Holm med til at lave klassisk koldskål med et twist, saltkaramelbudding, Mors dessert a la jordbærgrød og is samt en arabisk mælkecremedessert kaldet Muhallebi.

Tre andre film handler om jule- og nytårsdesserter. På Frilandsmuseet laver Marie Holm sammen med ’kokkepigen’ gammeldags risalamande i et køkken fra det 18. århundrede.

På en skole på Vesterbro afslører Marie Holm for en flok børn, at æbleskiver ikke nødvendigvis skal købes frosne i supermarkedet, men at man faktisk selv kan lave dem.

Og så går hun i køkkenet hjemme hos den græske konditor Nikolas Strangas, som bl.a. har været dommer i TV2-udsendelserne ’Sukkertoppen’. Sammen laver de en isdessert med ekstra finesser, som vil passe fint til menuen nytårsaften.

Har fanget mange mennesker

Lars Witt Jensen fortæller, at der har været stor interesse for videoerne om ‘Mælkens desserthelte’, som flere hundredetusinde danskere har set.

”På trods af at videoerne er på 5-6 minutter og dermed ret lange i forhold til sociale medier, har de fanget mange mennesker. Det kan vi se på antallet af delinger og kommentarerne. Faktisk har der ikke været en eneste negativ kommentar,” konstaterer Lars Witt.

Se opskrifterne på desserterne på maelken.dk.