Blå ost blev til blå is
Masser af mejeriprodukter og dessert-magi ved Magasinet Lækkeriers Den store Dessertmiddag på festivallen Heartland.
Ekstraordinære dessertserveringer skabt af nogle af landets skarpeste konditorer og dessertkokke. Det er opskriften på Den Store Dessertmiddag - en særlig begivenhed på Heartland festival, arrangeret af Magasinet Lækkerier. Det er en begivenhed, der er dedikeret til og hylder desserter, og som igen i år kunne melde alt udsolgt.
Der var ikke overraskende masser af mejeri på programmet.
Middagen blev skudt i gang af Mika Wulff, chefredaktør for Lækkerier og konditoruddannet i Paris, med en "ostesnack" i form af gougères – franske osteboller – med blandt andet double fraiche, kefirfløde og Gnalling. Et tydeligt bevis på alsidigheden i mejeriprodukter, hvor syrlighed, fedme og umami smeltede sammen i én perfekt mundfuld.
Freja Krarup fra Maison d’Angleterre, og kvinden bag den berømte valnøddelagkage hos Svinkløv Badehotel, fulgte op med en barndomsnostalgisk, men sofistikeret "issandwich", akkompagneret af en "Silk Stocking Milkshake" lavet på blandt andet fløde. Udtrykket var noget velkendt, men løftet til luksuriøs elegance gennem teknik og råvarekærlighed.
Blå ost og grønne skovjordbær
Elisabeth Madsen, som assisterede det danske Bocuse d’Or-team som commis, da de vandt guld i januar 2023, og nu er dessertkok på Falsled Kro, leverede den store dessertoverraskelse “Blå is” – en is lavet på blå ost med hvid chokolade, urter i marengs og grønne skovjordbær. Elisabeth viste med sikker hånd, at blå ost bestemt kan spille en rolle i det søde køkken.
Middagen blev rundet af med maner af Rebecca Siri, der til dagligt skaber Michelin-magi med sine desserter hos Søllerød Kro. Hun serverede “Smørbobler” – en luftig kage lavet på abrikoskerner med appelsincreme og karamelmousse, og sidst men ikke mindst badet i en boblende, varm sauce på smør. Det var en fejring af smørrets kraft og nærmest kultiske status i det søde køkken.
Hver dessert blev parret med cocktails – både med og uden alkohol – komponeret af Mathias Broksø fra Tata Cocktailbar, kåret som Danmarks bedste bartender i 2022.
Samarbejde med Mejeriforeningen
Mejeriforeningen og Magasinet Lækkerier samarbejder for 2. år i træk om at tilbyde Heartlands gæster adgang den berømte og efterspurgte dessertmiddag på Heartland.
Mejeriforeningen har efterfølgende adgang til at anvende opskrifter, billeder og videoer hvor bl.a. kokkene fortæller om deres idéer til de nye desserter og ikke mindst deres arbejde med at anvende spændende og måske også lidt utraditionelle mejeriprodukter både i det søde og det salte dessertkøkken. Følg med på Ost & Ko’s kanaler.