Forudsigelse af råmælksosts kvalitet og fødevaresikkerhed
Projektet vil tilvejebringe viden om, hvordan den naturlige mikropopulation i råmælksoste påvirker ostemodning og fødevaresikkerhed.
Af: Grith Mortensen
Nye molekylærbiologiske metoder benyttes til at undersøge ostenes komplekse mikrobiologi. De mest lovende naturlige mikropopulationer karakteriseres efter deres evne til at eliminere patogener og deres bidrag til ostemodningen. Både faste og bløde oste inddrages i projektet.
Projekt: 1. januar 2007 - 31. december 2010
Budget: 3.269.761 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: Innovationsloven
Projektleder: Mogens Jakobsen
Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet - Institut for Fødevarevidenskab
Deltagere: Arla Foods
Publikationer og præsentationer
Prediction of raw milk cheese quality and safety by culture independent molecular methods and preliminary use of metagenomics, Masoud W., Bastiansen H., Wik M.T., Jakobsen J., Poster, The 1st Arla Foods Research seminar, 6. dec. 2007 Århus
Dansk råmælksoste - kvalitet og fødevaresikkerhed, Wik M. T., Masoud W., Jakobsen M., Mælkeritidende 2008, nr. 16, s. 370-372.