Gourmetprisen
Gourmetprisen blev stiftet i 2003 i regi af den daværende Landsmejeriudstilling for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter.
Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig også i dommerholdets sammensætning.
Gourmetprodukterne vil blive bedømt ved en event den 30. og 31. august på The Kitchen Lab i København.
Alle gourmetprodukterne vil blive udstillet i MCH Messecenter Herning under International Food Contest, ligesom præmieoverrækkelsen vil finde sted på udstillingens åbningsdag.
Gourmetprisen 2022
Mejeriforeningens Gourmetpris blev afholdt for 17. gang den 31. august i København. Den bliver uddelt for at fejre det store, mangfoldige udvalg af oste og mejeriprodukter i verdensklasse fra de nordiske mejerier. Det kompetente dommerpanel havde ved prisuddelingen fornøjelsen af at smage og vurdere alle 12 finale-produkter fra mejerier i hele landet og et par enkelte fra Sverige.
Årets vindere i de fire kategorier er:
Is og konsummælksprodukter: Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri
Smør: Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk
Hårde oste: Gammel Knas, Arla Unika, Arla Nr. Vium Mejeri
Bløde oste: Hallands Himmel, Arla Unika, Arla Kvibille Mejeri (Sverige)
Alle de tilmeldte produkter bliver udstillet på International Food-contest i Herning den 1.- 3. november. Her vil man have mulighed for at smage på alle produkterne og læse dommernes kommentarer.
Alle produkterne kan også ses på følgende link: heyzine.com/flip-book/gourmetprisen2022
Mere info om Gourmetprisen fås hos Pia Damgaard Beck, teamleder ved Mejeriforeningen, 8731 2075 / 23486373, pdb@mejeri.dk.
Vinderne af gourmetprisen 2021
Hård ost
Blød ost
Smør og blandingsprodukter
Konsummælksprodukter
Is