Gourmetprisen

Gourmetprisen blev stiftet i 2003 i regi af den daværende Landsmejeriudstilling for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter.

Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig også i dommerholdets sammensætning.

Gourmetprodukterne blev bedømt den 24. og 25. september i forbindelse med Cheese Copenhagen. Bedømmelserne blev livestreamet, og alle finalister blev udstillet på Cheese Copenhagen hvor også vinderne vil blive offentliggjort.

Alle gourmetprodukterne vil blive udstillet i MCH Messecenter Herning under International Food Contest.

Vinderne af Gourmetprisen 2021

Konsummælksprodukter

Årstids Kefir fra Essens fra Arla Unika fra Arla Christiansfeld Mejeri

Markedets bedste kefir, der lægger nye dimensioner til, hvad en mælkekefir kan være. Det gælder både for den usædvanligt fyldige, cremede tekstur, den saftige syrlighed og den aromatiske kompleksitet og for de deraf følgende mangfoldige anvendelsesmuligheder, særligt i det søde køkken. Årstids Kefir er simpelthen for god til at være et specialiseret nicheprodukt - verden skal lære den at kende!

Smør

Gourmetsmør med ramsløg og sydesalt fra Lindved Mejeri

Fantastisk vellavet urtesmør, der gør enhver fordom om smagstilsatte mælkeprodukter grundigt til skamme. Det er lykkedes at fastholde en krystalklar smag af ramsløg, der hverken er for skarp eller virker tør og træt, som det ofte er tilfældet. Her er liv og uforfalsket velsmag hele vejen fra den strålende grønne farve og grundsmørrets topkvalitet til den naturlige smag af forårsfriske ramsløg.

Hårde oste

Økologisk Grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri

Den her har Thise ramt klokkerent! Indiskutabel vinder og konkurrencens eneste produkt med alle dommerstemmer i både indledende runde og finale. En vidunderligt velsmagende ost, der formår på samme tid at være smagsintens, kompleks, fast, cremet og utroligt nem at holde af. En crowdpleaser med stor personlighed. Osten, man serverer for sin franske osteelskende ven for at sige: Se, hvad vi kan!

Bløde oste

Arla Unika Sort Himmel fra Arla Gjesing Mejeri

Med Sort Himmel har Gjesing Mejeri og Arla Unika genopfundet blåskimmelkategorien på en original og ekstremt velsmagende måde. Dehydreringen giver en skærefast, men nougatblød tekstur, som smukt formidler ostens komplekse smag mellem dyb umami, salt, sødt, frugtigt og dyrisk. Visuelt betagende og med talrige anvendelsesmuligheder i det varme køkken. Flot balanceret, og alligevel med mere af det hele!

Is

Økologisk Nougatis fra Ny Lundgård Ismejeri

Flot og modig fortolkning af den klassiske nougat-disciplin, hvor karamellen ikke kun findes i krokanten, men er kørt ind i isen i en version, der går helt frem til kanten af, hvor meget varme sukkeret kan bære. Men isen holder balancen perfekt i det frygtløst tilsmagte udtryk takket være en fyldig og velrørt grundis, der selv uden karamellen var konkurrencens bedste.

Dommere 2021

  • Camilla Bojsen-Møller, ostekommunikatør og blogger på Ostesnak.dk
  • Rasmus Palsgård, madskribent og -anmelder og indehaver af feinschmeckeren.dk
  • Mika Wulff, Le Cordon Bleu-udlært konditor og chefredaktør for magasinet Lækkerier.
  • Andreas Tancula Møller, vinder af Sol over Gudhjem 2021, kok og souschef på Restaurant Møntergade

Vinderne af gourmetprisen 2021

Gourmetprisen - hård ost

Hård ost

Gourmetprisen - blød ost

Blød ost

Gourmet - smør og blandingsprodukter

Smør og blandingsprodukter

Gourmetprisen - konsummælksprodukter

Konsummælksprodukter

Gourmetprisen - is

Is