Produkter
Hvert år deltager cirka 1.000 produkter i International Dairy Contest (IDC), hvor alle indsendte produkter først opdeles i brede kategorier og derefter klassificeres i specifikke klasser. Hovedkategorierne er “Konsummælksprodukter,” “Smør & Blandingsprodukter,” og “Ost,” og i 2024 kom der flere til, med kategorierne “Anden mælk end komælk,” “Pulveringredienser,” og “Planteprodukter.” Indenfor hver af disse kategorier opdeles produkterne yderligere i hold, så de bliver bedømt side-om-side med lignende produkter.
For at bedømme produkter og finde de bedste af de bedste, bruger dommerne et bestemt pointsystem til at tildele hvert produkt en tal-bedømmelse. Fra hvert hold vinder de højest rangerede produkter guld, sølv og bronze, og alle prisvinderne fra hvert hold går videre til at deltage i konkurrencen om den prestigefyldte IFC Award - for ikke at nævne titlen om at være årets bedste i deres kategori.
Mejeriforeningen uddeler en særlig Honorary Award til det mejeri, der har det højest rangerede produkt indenfor hver af de tre hovedkategorier. Kun produkter, der har vundet en guldmedalje, kan modtage denne ære.
På International Food Contest udstilles en lang række forskellige produkter.
Mange typer produkter kan udstilles - bliv inspireret her på holdlisten »»
Fremadrettet vil der ikke være separat udstilling af "Øvrige fødevarer – Food" på International Food Contest der primært vil blive fokuseret på mejeriprodukter.
Tilmelding af produkter
Oplysninger om tilmelding af produkter til bedømmelse i International Food Contest.
Holdopdeling
Holdopdeling ved International Food Contests.
Bedømmelse
Bedømmelse af produkter finder sted mandag den 2. oktober 2023.
Dommere
Information til dommere ved International Food Contest.
Resultater 2024
Her kan du se resultaterne fra produktbedømmelserne ved International Food Contest 2024.
Gourmetprisen
Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter.