Om International Food Contest
International Food Contest (IDF) blev etableret i 2014 med et ønske om at viderebringe mejeribranchens lange historie, hvor tradition og fornyelse kombineres. IFC blev en platform hvor industriens professionelle, både fra Danmark og udlandet, kunne mødes og få øget kendskab til det samlede produktsortiment, samtidig med direkte kontakt til branchens øvrige aktører. Under IFCs paraply hører International Dairy Contest (IDC) til, som både bedømmer og fejrer det bedste af det bedste i branchen.
IFC er blandt de største af denne type events, hvor cirka 1.000 mejeriprodukter udstilles og bedømmes hvert år. Dette inkluderer flere internationale produkter, samt et særligt udvalg af gourmet mejeriprodukter. Arrangementet samler fagfolk, som deler en passion for kvalitet, enthusiasm for innovation, og stolthed i deres håndværk.
Producenter indsender deres produkter for at blive bedømt af deres fagfæller, med håb om at vinde en af de mange priser. Bedømmelsen foretages af branchefolk, og i 2024 deltog mere end 150 dommere fra hele verden. Når IFC bringer branchen sammen er det ikke kun for at fejre det bedste indenfor mejeri i dag, men også for at bidrage med værdifuld inspiration til kvalitetsforbedring og produktudvikling - som er med til at forme fremtidens mejeriindustri.
Den danske mejeriindustri har en stolt og lang tradition for bedømmelse og udstilling af produkter, som går hele vejen tilbage til starten af 1900-tallet. Først var det smør, der blev bedømt, og allerede dengang var det en vigtig dansk mejerieksport, som var i skarp konkurrence med internationale varianter på de udenlandske handelsmarkeder.
I løbet af de næste hundrede år blev flere produkter inkluderet i denne nye tradition. Ost blev en del af konkurrencen i 1950'erne, efterfulgt af mælk og syrnede mejeriprodukter i 1970'erne. I 2022 blev plante-baserede drikke også budt velkommen som en del af en efterhånden stor gruppe af produkter, der deltager i udstillingen og den frivillige kvalitetsbedømmelse.
Den første landsdækkende mejeriudstilling fandt sted i 1920. Dengang, som nu, var formålet at skabe faglig stolthed og inspirere til innovation i mejeribranchen. Udstillingen var en stor succes. Selvom navnet og folkene bag har ændret sig, og dens omfang er blevet udvidet til at omfatte andre fødevarer, forbliver kernefilosofien om at fejre ekspertise og fremme udvikling uændret.
Hvorfor deltage?
Hvad får udstillerne ud af at deltage i International Food Contest?
Hvem står bag?
Om arrangørerne af International Food Contest.
International Food Contest 2024 i billeder
Klik på de små billeder for at se en større udgave.