Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodcontest.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gourmetprisen

Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men fokuserer på produkternes gastronomiske kvaliteter.

Mejeribrugets Gourmetpris blev stiftet i 2003 i regi af Landsmejeriudstillingen for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter.

Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig også i dommerholdets sammensætning.

Der gælder et særligt regelsæt for deltagelse i Mejeribrugets Gourmetpris. Læs nærmere i infobrochuren (se boks).

Vindere

Kategori: Smør og blandingsprodukter
Vinderprodukt: Gammeldags Kærnesmør med sydesalt
Mejeri: Lindved Mejeri
Dommerkommentar: Flot gennemsyrnet kærnesmør med knasende saltkrystaller, som dog formår at fastholde en klar og ren flødesmag igennem sin drøje og tætte tekstur. Perfekt balance i et på samme tid klassisk og moderne udtryk.

Kategori: Konsummælksprodukter og iscreme
Vinderprodukt: Kaffeis med knas
Mejeri: Den Gamle Foderstof
Dommerkommentar: Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert.

Kategori: Bløde oste
Vinderprodukt: Tilia Mundo Øko gedeost
Mejeri: Tebstrup Gedeosteri
Dommerkommentar: Kategoriens mest faste bløde ost, men også et både visuelt og smagsmæssigt utroligt smukt produkt. Fra dramaet i skorpens hvidskimlede mønster til den runde og frugtige, men umiskendeligt gedekarakteristiske og let smuldrende kerne, der manifesterer et helt nyt niveau i dansk gedeosteri.

Kategori: Hårde oste
Vinderprodukt: Fuldmåne Ost
Mejeri: Thise Mejeri
Dommerkommentar: Visuelt ekstremt stimulerende, råt, vildt og rustikt månelandskab af en overflade, der leverer friske svampe og skovbund til kernens velholdte kitskarphed i en aromatisk eksplosion. En flot syrning får modspil af moden sødme og umami-dybde i ostens voldsomme smagsintensitet med tårnhøj x-faktor.

Dommere

  • Mette Gassner – chefkok og medejer på Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Fredericia
  • Camilla Bojsen-Møller – ostekommunikatør og blogger på ostesnak.dk
  • Rasmus Holmgård – mejeriformidler for Ost & ko og Mejeriforeningen
  • Matilde Engelhardt Blixt - assisterende køkkenchef på Alchemist i København.

Se holdvinderne (fotograf: Tony Brøchner)