Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodcontest.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gourmetprisen

Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men fokuserer på produkternes gastronomiske kvaliteter.

Mejeriforeningen relancerede i 2012 Mejeribrugets Gourmetpris.

En pris, der blev stiftet i 2003 i regi af Landsmejeriudstillingen for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter.

Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag, der har fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig også i dommerholdets sammensætning.

Der gælder et særligt regelsæt for deltagelse i Mejeribrugets Gourmetpris. Læs nærmere i infobrochuren (se boks).

Vindere 2018

Smør

Mejeri: Aabybro Mejeri
Produkt: Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt – 200 g
Dommerkommentarer: Det har det hele, god smag, flot farve, balanceret.

Konsummælksprodukter

Mejeri: Naturmælk
Produkt: Signatur økologisk Double Cream 48%
Dommerkommentarer: Smager af mere. Ren flødesmag. Bare lækker.

Hård ost

Mejeri: Thise Mejeri
Produkt: Fyrtårnsost, økologisk
Dommerkommentarer: Ren i smagen. Flot balance af sødme, syre og tørstoffer. Ren osteslik.

Blød ost

Mejeri: Thise Mejeri
Produkt: Blå Grube´     
Dommerkommentarer: Dejlig frugtig, afrundet, cremet blåskimmelsmag, virkelig lækker.

Dommere

Dommere ved Gourmetprisen 2018 er:

  • Christian Neve, Restaurant Domestic
  • Camilla Bojsen-Møller, Osteblogger "Ostesnak"
  • Rikke Vendelbo Krone, kok
  • Malou Rovel Pagh, ejer af bloggen "Klidmoster".

IFC infobrochure (mejeri)