Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodcontest.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Stemninger fra IFC 2016

3 faglige festlige dag i godt og flot samarbejde med FoodTech fra den 1. til den 3. november. - Se billederne!

Traditionen tro blev der udstillet rigtig mange mejeriprodukter på årets International FOOD Contest - der blev bedømt af 163 faglige dommere, og denne gang foregik bedømmelsen elektronisk hvilket faldt i god jord hos dommerne.

10 lande deltog med gode produkter, og udstillingen har fået henvendelse fra mejerier der ønsker at deltage fremadrettet efter de har set udstillingen i år. Der var tilmeldt 1.517 mejeriprodukter (inkl. 41 til Gourmetprisen).

FOOD-delen havde ændret konceptet således der blev afholdt IFC Award hvor virksomhederne skulle indstille ét produkt, deres ”signaturprodukt” til bedømmelse i en Contest af gourmetkok Per Mandrup og sensoriker Lisbeth Ankersen.

3 faglige festlige dag i godt og flot samarbejde med FoodTech fra den 1. til den 3. november

Igen i år høstes der roser fra udstillerne for at mikse produkter og udstillere. Udstillere og crew melder om heftig aktivitet på udstillerstande og produktborde.

FoodTech havde hygiejne som et tema på messen i år der ud over IFC og Foodtech også var hjemsted for EHEDG’s verdenskongres (EHEDG = standarder for hygiejnisk design i rustfrit stål). Således kunne det også på udstillersiden mærkes at der er kommet nye udstillere til. I år var der så ledes 297 udstillere der var meget tilfredse med at udstillingen blev besøgt af 8675 fagfolk over de 3 dage udstillingen forløb, hvilket er en fremgang på godt 5 %.

Prins Joachim var i strålende humør da han var med til at åbne både Foodtech og IFC 2016, således kunne han sammen med Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen overrække ikke mindre end 13 forskellige hædersbevisninger fra scenen og give et royalt håndtryk til de stolte vindere.

Traditionen tro var kokkene fra Kold college med til at krydre de 2 første dage med deres lækre små anretninger, en tradition der er til stor glæde for udstillingen og ikke mindst for de stolte unge kokkeelever der med livepublikum får lov til at vise hvad de kan, og det er ikke så lidt.

Fornyelse var der på bedømmelse af øvrige fødevarer idet virksomhederne havde mulighed for at udstille i 6 forskellige kategorier med andre produkter end deres signaturprodukter fra IFC Award. Til at afvikle denne nye type bedømmelse havde IFC/MCH allieret sig med procesteknologstuderende fra EAL (Erhvervs Akademi Lillebælt). Det er prægtige unge fagfolk der er under videreuddannelse, til teknologer med fødevarespeciale. Innovation og konceptudvikling for de unge mennesker der med denne fornyelse helt sikkert skaber en tradition for fremtiden til glæde for hele fødevarebranchen.

Se også den film der blev lavet under årets udstilling »»